Gatacki sobeti

   
Gatačko sijelo 2007
     

 

 

           

VEČE  GAČANA   U   SARAJEVU

 

Prijeratna tradicija održavanja večeri Gačana u Sarajevu i ove godine nastavljena pravim gatačkim sijelom u hotelu Holiday u Sarajevu, 05.06.2007. godine.

 

Može vas se protjerat iz Gacka, ali zavičaj se ne izgoni , on se jednostavno nosi u srcu , on je tu od prvog udisaja do zadnjeg izdisaja. Zavičaj je centralni dio duše i ta ljubav i uzajamna veza  sa daljinom dobija na intezitetu !

 

Veče je protekla u druženju, vraćanju sjećanja na minula vremena, planiranju daljnjih aktivnosti o kojima su obraćajući se prisutnim govorili prof. dr. Mehmed Sarić , predsjednik IO udruženja i gospodin Avdo Hebib, predsjednik Skupštine udruženja Gačana.

Pored Gačana , skupu su prisustvovali i posebno toplo dočekani  : Edin Mušić, ministar za raseljena i izbjegla lica F BiH, nekad načelnik opštine Sjever u Mostaru i Gačanima draga osoba, koji ih je uvijek pomagala, Zijat Mušić, predsjednik JOB-a Grada Mostara i poslanik u parlamentu F BiH, koga sa  Gačanima  vežu ratne uspomene.

Posebne počasti i zahvalnosti na ovom druženju iskazane su prisutnom gospodinu Zaimu Bešoviću, komandantu bataljona «Sutjeska» i kasnije Fočanske» brigade čiju pomoć u izvlačenju do slobodnih teritorija, ljeta 1992. god., Gačani nikad neće zaboravit.

Posebnu ljepotu druženju, svojom pjesmom, pružili su Sutka Džanković i Armin Krvavac.

Uz nekolike fotografije sa druženja, sellam i pozdrav Gačanima širom svijeta.

 

                                                                                                                    Dževad Memić

 

.

 

 
   
Home
Up
Galerija2
Ljepotica Zelengora
Gatacki sobeti
Ključka "starica"
Bajram 2005
Voda sa bezbroj imena
Gdje pogled do Maglica puca...
100 godina bosnjaka
I bi teferic u Kuli...
Naselje "Vrta"
Jesen u Gacku
Borac u srcu
Zimska idila
Naselje Semetovac
Gatacko sijelo 2007
U posjeti zavicaju

 

 

Home Galerija2 Ljepotica Zelengora Gatacki sobeti Ključka "starica" Bajram 2005 Voda sa bezbroj imena Gdje pogled do Maglica puca... 100 godina bosnjaka I bi teferic u Kuli... Naselje "Vrta" Jesen u Gacku Borac u srcu Zimska idila Naselje Semetovac Gatacko sijelo 2007 U posjeti zavicaju

This site was last updated 05/09/07