Novinski tekstovi 2
   
Novinski tekstovi 2
   

Za šest mjeseci 21 samoubojstvo  U prvoj polovici godine na području općina Trebinje, Bileća, Berkovići, Ljubinje, Gacko i Nevesinje, registrirano je 21 samoubojstvo, što je dvostruko više nego lani u istom razdoblju (ovdje)

Home
Sport
Zapisi o Gacanima
Nauka
Istorija
Privreda
Kriminal
Novinski tekstovi
Novinski tekstovi 2
Kultura
Rat 1992

 

Nagrade najuspješnijim informatičarima

1 – 2 mjesto Dušan Bratić, SŠC "Pero Slijepčević", Gacko
3. mjesto Nikola Glušac, SŠC "Pero Slijepčević", Gacko        Vise (ovdje)

Prva država koju je posjetio bila je Bosna i Hercegovina, zemlja njegovog porijekla (Draškovićevi roditelji su iz Gacka). Jedini list kojem je tom prilikom dao intervju bila je "Slobodna Bosna". Iz odgovora koje je dao novinarki Mirhi Dedić neupućeni čitalac teško bi prepoznao nekadašnjeg nacionalistu.(ovdje)
Brojni zločini počinjeni u ove dvije hercegovačke opštine najčešće se stavljaju na teret članovima lokalnog srpskog Kriznog štaba, kojeg su sačinjavali Mitar Lazetić, Kostadin Jegdić, Zdravko Zirojević, Vojin Popović, Goran Lučić, zatim Milijan Mirić, trenutno policajac u Gacku, a postoje informacije da se priprema optužnica protiv još devet lokalnih srposkih policajaca. Na listi je i ratni gradonačelnik Trebinja, Božidar Vučurović, za koga se navodi da je i danas vrlo utjecajan u ovom gradu. (ovdje)
Bjelogrlić: PDP nestaje kao interesna grupa (ovdje)
POVRATAK BOŠNJAKA U GACKO I KULU FAZLAGIĆA   (ovdje)
Podaci o Gacku ma bileckom sajtu (ovdje)
Prica o Gacku (ovdje)
Trebinje se nema sta otvarati prema Bileci i Gacku, kamenjaru iz kojeg je Karadzic regrutovao gomile cetnika. Ta cesta je ionako uvijek bila otvorena, posebno u vrijeme kad je pomenuta fukara isla u opsadu Dubrovnika i pljacku ravnih i bogatih Konavala(Gojko Beric)
Recimo, meni je jedan visi aktivni oficir u Jugoslovenskoj armiji, kome su ustase iz Fazlagica Kule, 4/5. juna 1941, survale u Koritsku jamu celu familiju, rekao: "Ja cekam samo mutna vremena, da idem da se svetim". _(Dr. Sava Skoko)
Veljko Mučibabić iz sela Fojnica kod Gacka danas je proslavio stoti rođendan (ovdje)
Kako kaže, bosansko prezime mu je Zvizdić, a porodica mu je iz Gacka.(ovdje)

Home Sport Zapisi o Gacanima Nauka Istorija Privreda Kriminal Novinski tekstovi Novinski tekstovi 2 Kultura Rat 1992

This site was last updated 03/29/06